ÇİZGİLERDE HADİSLERİ ANLATIM YARIŞMAMIZ HAKKINDA.

ÇİZGİLERDE HADİSLERİ ANLATIM YARIŞMAMIZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Tanıtım Videosunu İzlemek İçin Tıklayın.

Fotoğraflara Ulaşmak İçin Tıklayın.

06.10.2021 467

TÜRÜ

Çizgilerle Hadisleri Anlatım Yarışması

AMACI

Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitim Sistemi'nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatını ve örnek ahlakını öğrencilere tanıtarak günümüzdeki sorunlara hadisler ışığında çözümler aratmaktır.

HEDEF KİTLE

Ortaöğretim;

9-10-11-12. Sınıf Öğrencileri (Türkiye Cumhuriyeti'nde ki Tüm Özel ve Resmi Ortaöğretim Kurumları( Lise) ile MEB'e bağlı Yurtdışında ki Ortaöğretim Kurumları (Lise).

Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde yapılan Çizgilerle Hadislerin Anlatılması Yarışmasına; Türkiye Cumhuriyeti'nde ki tüm resmi ve özel orta öğretim kurumlarında ( Liselerde) öğrenim gören öğrenciler ile MEB'e bağlı Yurtdışında ki ortaöğretim kurumlarında (Lise düzeyi) öğrenim gören öğrenciler katılabilmektedir.

• Okullar en fazla 3'er adet çizim ile başvuru yapabilmektedir. Her yarışmacı ise sadece bir eserle katılabilir(resim, karikatür, vb).

• Yarışmaya katılacak eserler A3 kâğıdı (297 x 420) boyutunda olmalıdır. Eserler paspartu yapılarak teslim edilmelidir. Paspartusuz eserler incelemeye alınmamaktadır.

• Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttirler.

• Balon tekniğini kullanmak serbesttir. Balonlarda konuşmalara yer verilebilir ancak hadisin kendisi kesinlikle metin olarak yazılmamalıdır.

• Hadisin metni resim kısmında kesinlikle yer almamalıdır.

• Katılımcılar yarışmaya bir danışman öğretmenle hazırlanmalı ve yarışma başvuru formuna danışman öğretmen bilgileri yazılmalıdır.

• Yarışmaya gönderilen eserler orijinal olmalıdır. Eserlerin alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar eser sahibine aittir.

• Katılımcılar, daha önce herhangi bir ulusal veya uluslararası yarışmada ödül, mansiyon, özel ödül ve sergileme almış eserleriyle yarışmaya katılamazlar, aksi tespit edildiği takdirde eser sahibi ödüllendirilmiş olsa bile ödülü geri alınır.

• Gönderim ücreti katılımcıya aittir.

• Katılımcının, şartnamedeki başvuru formunu okunaklı bir yazıyla doldurarak eserinin arka sol alt köşesine yapıştırması gerekmektedir.

• Yarışmacıların eserlerinin son katılım tarihinden önce belirtilen adrese mutlaka ulaşmış olması gerekmektedir. Olası gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.

• Üzerinde isim ve işaret olan ve yarışma şartlarına uymayan çalışmalar değerlendirme dışı tutulmaktadır.

• Millî Eğitim Temel Kanununa mugayir, siyasi amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, alay, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalmaktadır.

• Yarışmaya katılan eserler, Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından tuzlayunusemreihl.meb.k12.tr adresi üzerinden ticari olmayan amaçlarla(eser sahibinin izniyle) eğitim/tanıtım vb. faaliyetlerinde kullanılabilir.

• Bu yarışmaya katılanlar yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar. Uygulama esaslarında yer almayan konulara dair takdir yetkisi, Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne aittir.

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.